Hieronder leer je meer over de verschillende methoden waarin ik ben opgeleid en die ik me in de loop der jaren heb eigen gemaakt. Zo kun je zelf een indruk krijgen welke aanpak het beste bij jou en je wensen en doelen past. We kunnen ook de krachten van de verschillende methoden bundelen in een stijlenmix.  

Yoga

Yogalessen werpen licht op je fysieke en mentale blinde vlekken. De houdingen en oefeningen werken als een spiegel of als bemiddelaar tussen delen van ons zelf en ons lichaam. We werken met een combinatie van traditionele houdingen en onderzoekende oefeningen die ons ertoe aanzetten buiten onze gewende patronen te bewegen en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. De lessen benadrukken gecontroleerd en aandachtig bewegen en maken ons tegelijkertijd bewust van de manier waarop we door ons dagelijks leven en onze omgeving bewegen. De lessen zijn speels, ontspannend, opladend, uitdagend en onthullend. Afhankelijk van jouw lijf en wensen kan de nadruk liggen op soepele oefeningen om je gewrichten te smeren, krachtiger worden door vinyasa yoga of diepe ontspanning en leren loslaten met yin yoga.

Pilates

STOTT pilates is een moderne pilates methode uit Canada die de traditionele oefeningen heeft gemodificeerd en afgestemd zodat ze voor iedereen en voor ieder lichaam toegankelijk, effectief en bevorderlijk zijn. Het doel van de lessen is om je bewust, gezond en (pijn)vrij te laten bewegen. De oefeningen zijn met name gericht op het versterken van de (kleinere en dieper liggende) houdingsspieren, het “olieën” van je gewrichten en het aanleren van een zo gezond mogelijk bewegingspatroon. 

Somatics

Middels oefeningen uit somatic movement (zoals Feldenkrais, Ideokinesis, Franklin methode en Body-Mind Centering) en lichaamsgerichte coaching richten we ons op de specifieke kenmerken en behoeften van het individuele lichaam. In deze oefentherapie wordt er veel met de verbeelding gewerkt; door je iets voor te stellen nodig je je lichaam uit om op een bepaalde manier te bewegen. Bij somatics ligt de nadruk ook op ‘natuurlijke’ bewegingspatronen en wordt je je bewust van hoe verschillende lichaamsdelen en systemen effectief en efficient samen (kunnen) werken om je zo gezond mogelijk te laten bewegen. Zo wordt je je bewust van jouw specifieke lichaam, van top tot teen. 

Prijzen

Ga naar tarieven voor de actuele prijzen .

 

Contact en aanmelden

Heb je interesse in een individuele les of lessenreeks? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in of mail voor meer informatie of om een afspraak te maken. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Intieme lessen met een groepje van maximaal 3 personen zijn ook mogelijk in overleg. Neem contact op voor informatie en afspraken over prijzen en voorwaarden.

Interesse in yoga of bewegingslessen op een bijzondere locatie, op je werk of buiten? 

Lees hier wat de mogelijkheden zijn voor lessen op locatie.


Voor meer informatie over mijn onderzoek, educatie voor hogescholen en universiteiten en trainingen voor bedrijven ga naar www.ulrikescholtes.nl 

 

 

 

Contact informatie:

Ulrike Scholtes

Amsterdam Oost / Zeeburg Amsterdam (tegenover Persmuseum)

ulrike@social-movement.com

0031 646284600