Ontspanningsmassage

Een massage waarbij technieken uit verschillende tradities zoals Zweedse massage en Lomi Lomi worden gecombineerd. Door de combinatie van verschillende grepen, drukpunten en aanrakingsmethoden wordt de aandacht gericht op doorbloeding, ademhaling, ontgifting, spieren, bindweefsel en het zenuwstelsel. Olie (100 % natuurlijk van het merk Young Living) en thee naar keuze en een fijne omgeving zorgen voor extra ontspanning. Deze massage vindt plaats op een massage tafel.

Vitaliserende massage

Voor iedereen die een oppepper nodig heeft. Een wat dynamischere en actievere massage die bestaat uit verschillende grepen uit Tui Na (Traditionele Chinese Massage), Thaise Massage en Shiatsu. Deze massage richt zich er juist op om je lichaam wat meer te activeren en vitalisten. In de Chinese geneeskunst gaat mijn uit van “Qi”, vrij vertaald "levensenergie", die door je lichaam stroomt en het op alle mogelijke manieren gezond houdt. Door het stimuleren van meridianen door drukpunten en stretches kan deze Qi weer vrij stromen, oftewel: je lichaam wordt wakker gemaakt, blokkades en spanningen kunnen ontspannen en je voelt je weer lekker en energiek. Deze massage vindt plaats op de massagetafel. Er wordt deels op de huid (met olie) gewerkt en deels wordt je bedekt met een doek voor wat stevigere grepen. 

Thai-Shiatsu

Een combinatie van Thaise yoga massage en shiatsu, gericht op meridianen, drukpunten en stretches. Het hele lichaam komt aan bod (tenzij anders afgesproken) en wordt behandeld in verschillende houdingen, zoals rugligging, buikligging en zijligging. Door een gerichte en langzame toepassing van de drukpunten kunnen we wat meer de diepte in en wordt deze behandeling een ontspannende en revitaliserende ervaring voor het hele systeem. Deze massage vindt plaats op een futon en wordt met kleding uitgevoerd. Neem voor deze massage dus lekker zittende kleding mee. 

Zen-Shiatsu

Shiatsu is een vorm van meridiaanbehandeling, gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie, waarin met name gebruik gemaakt wordt van drukpunt technieken. Vanuit verschillende houdingen (liggend op je rug, buik, zij en zittend) wordt er druk op bepaalde punten van je lichaam uitgeoefend. Dit gebeurt langzaam en gericht waardoor er vrij “diep” gewerkt kan worden en de behandeling een extra ontspannende werking heeft. 

Omdat de meridianen in verbinding staan met je organen kan deze behandeling toegepast worden om tientallen klachten te verhelpen, zoals chronische vermoeidheid, hoofdpijn, rugklachten, problemen met de spijsvertering etc. Voor een gerichte behandeling wordt er van te voren contact met je opgenomen om je behoeften te bespreken. Deze massage vindt plaats op een futon en wordt met kleding uitgevoerd. Neem voor deze massage dus lekker zittende kleding mee. 

Zwangerschapsmassage

Een massage in zijligging op de massagetafel waarbij je als aankomende moeder even helemaal kunt ontspannen. Je wordt van boven tot onder verzorgd en hoeft even helemaal nergens aan te denken of voor te zorgen. Zo heb je een moment van volledige aandacht voor je lichaam en je baby. De massage wordt uitgevoerd met olie en combineert zachte strijktechnieken uit Lomi Lomi en Zweedse massage. Doordat de massage niet met drukpunttechnieken werkt is deze veilig voor de zwangere vrouw. 

Indian Head massage

Een lichte aanpassing op traditionele ayurvedische hoofd massage met aanvullingen uit de Zweedse massage en Lomi Lomi, waarbij hoofd, gezicht, nek, schouders, armen en handen aan bod komen. Hierbij worden drukpunt technieken met vloeiende massage bewegingen (met olie) gecombineerd. De massage duurt slechts een half uur en is er helemaal op gericht om hoofd- of nekpijn te verzachten, spieren en zenuwstelsel te ontspannen en het gezicht te verzachten en verfrissen. Deze massage kan zittend op een stoel of liggend op de tafel uitgevoerd worden. 

Yin Yoga massage

Bij yin yoga worden specifieke yoga-houdingen langer aangehouden, zodat spieren de tijd krijgen om te ontspannen en je tot een diepe stretch kunt komen in je bindweefsel. In deze massage wordt door middel van aanraking worden de yin yoga houding nog meer gericht op het target gebied. De liggende yin yogahoudingen worden aangevuld met stretches uit de Thaise yoga massage die ook langer worden aangehouden. Daarnaast zorgen zachte massage technieken in andere gebieden (zoals hoofd, nek en schouders) ervoor dat je in de houding nog meer kunt ontspannen. De aanrakingen worden afgewisseld met momenten waarin je alleen en in stilte in de stretch ligt, zodat je ook de ruimte krijgt om de sensaties die houdingen met zich meebrengen te verkennen. 

Prijzen

Ga naar tarieven voor de actuele prijzen .

 

 

De Indian Head massage kan als korte massage van 30 minuten worden uitgevoerd. Andere massages duren doorgaans minimaal 60 minuten indien er aan het hele lichaam wordt gewerkt. In overleg kan de focus liggen op een specifiek lichaamsgebied in een massage van een 30 minuten. 

Massages worden in mijn studio in Amsterdam Oost/Zeeburg gegeven. Massages op locatie zijn ook mogelijk (prijs afhankelijk van locatie). 

 

Boek nu een massage

Voor meer informatie over mijn onderzoek, educatie voor hogescholen en universiteiten en trainingen voor bedrijven ga naar www.ulrikescholtes.nl 

 

 

 

Contact informatie:

Ulrike Scholtes

Amsterdam Oost / Zeeburg Amsterdam (tegenover Persmuseum)

ulrike@social-movement.com

0031 646284600