Ulrike Scholtes is geboren in Duitsland en opgegroeid in Nederland. Na haar middelbare school begon wat leek op een eindeloze zoektocht naar inhoud en betekenis van dingen zoals thuis, identiteit, lichaam en kennis. Ze studeerde kunst in Maastricht, werkte een tijdje als grafisch ontwerper in Berlijn, reisde naar Nepal voor een yogadocentenopleiding, verhuisde naar Amsterdam voor een studie antropologie, reisde naar Japan voor een onderzoek naar butoh dans en verdiepte zich in allerlei vormen van beweging en educatie in lichaamsbewustzijn. Vaak gefrustreerd door de veelzijdigheid en schijnbare doelloosheid van haar levensweg, kwam ze tot het besluit om van haar persoonlijke thema's haar werk te maken. Nu geeft ze les in lichaamsbewustzijn, doet ze onderzoek als antropoloog naar de kennis die ontstaat in praktijken waarin gevoel wordt ontwikkeld en begeleid ze mensen bij hun eigen levenspad. 

 

Naast haar praktijk als yoga- en bewegingsdocent, masseur en coach werkt Ulrike aan de Universiteit van Amsterdam als onderzoekster, verzorgd ze educatie en trainingen voor hogescholen, universiteiten en bedrijven (zie www.ulrikescholtes.nl) en maakt ze af en toe een tekening.

 

Voor meer informatie over mijn onderzoek, educatie voor hogescholen en universiteiten en trainingen voor bedrijven ga naar www.ulrikescholtes.nl 

 

 

 

Contact informatie:

Ulrike Scholtes

Amsterdam Oost / Zeeburg Amsterdam (tegenover Persmuseum)

ulrike@social-movement.com

0031 646284600